Goedkope telefoon

Verschillen iPhone en samsung

Deel artikel

De verschillen tussen een iPhone en een Samsung

Als je van plan bent om een nieuwe telefoon te kopen, kom je voor verschillende keuzes te staan. Waarbij het soms erg moeilijk is om de specificaties van de verschillende merken en modellen met elkaar te vergelijken. Wij hebben de telefoons van twee populairste merken met elkaar vergeleken en de belangrijkste verschillen verder uitgelicht.

Het besturingssysteem

iPhones hebben een heel ander besturingssysteem dan Samsungs namelijk; IOS. IOS wordt gezien als een besturingssysteem dat veiliger is omdat er erg weinig ruimte is voor aanpassingen en widgets. Android daarentegen, het besturingssysteem van Samsung is een stuk gebruiksvriendelijker, open en daardoor ook wat minder veilig. De app-stores voor beide besturingssystemen hebben een heel groot aanbod van apps maar in de Google Play store zijn er wel wat meer gratis apps te vinden.

Uitbreid baar geheugen

Als je een iPhone gaat aanschaffen is het belangrijk dat je weet hoeveel geheugen je nodig zal hebben, deze kun je namelijk niet zelf uitbreiden. De kosten van een iPhone zijn afhankelijk van de grootte van het geheugen, hoe meer opslagcapaciteit je wilt hoe hoger de prijs is. Er zijn meestal 3 varianten iPhones die gelanceerd worden met verschillende opslagcapaciteiten, één van 16 GB, één van 64 GB en één van 128 GB. Bij de meeste Samsung toestellen is het geheugen via een SD-kaart uitbreidbaar, deze kun je gemakkelijk uit de telefoon halen en vervangen door een nieuwe SD-kaart. Niet alle Samsungtoestellen hebben de mogelijkheid om het geheugen met een SD-kaart uit te breiden, het is dus belangrijk dat je hier goed op let tijdens het aanschaffen van je mobiele telefoon.

Prijs

De prijs van de nieuwste Samsung Galaxy Edge S7 met een geheugencapaciteit van 32 GB is €799. De prijs van de nieuwste iPhone 6S met een geheugencapaciteit van 16 GB is €749. De prijzen van de nieuwste toestellen van beide merken liggen dus erg dicht bij elkaar. Ook als de toestellen wat ouder zijn blijven de prijzen dicht bij elkaar liggen zoals de Samsung Galaxy S5 van €300 en de iPhone 5S met een geheugencapaciteit van 16 GB die €350 is. Qua prijs maakt het dus niet veel uit of je kiest voor een Samsung of een iPhone, het is belangrijker dat je kijkt naar welk besturingssysteem je het prettigste vindt.

Gerelateerd nieuws

Telefoon

Goedkopere smartphone wint terrein

In Nederland zijn consumenten tegenwoordig al snel tevreden met een goedkopere smartphone. Ondanks dat Nederlanders veel waarde hechten aan nieuwere modellen zijn ze steeds vaker

htc one two
HTC

HTC One Two

Ook HTC kan niet achter blijven. In 2014 zal HTC niet één, maar meerdere smartphones uit gaan brengen. Dit zullen opvolgers worden van de HTC