Goedkope telefoon

Telefoon kapot? Wat nu?

Deel artikel

Je kent het vast wel. Een goede vriendin loopt al maandenlang met een Iphone rond waarvan het scherm vol barsten zit. Of wie weet ben jij zelf wel deze persoon. Als je je telefoon laat vallen en het scherm is gebroken, wat dan? Foonz Iphone reparatie vertelt je hieronder wat je mogelijkheden zijn.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je telefoon zo te houden. Misschien hoort een telefoon met barsten in het scherm wel bij jouw hippe Urban look. Als dat het geval is dan kan je de rest van deze blog overslaan. Jij hebt deze info dan niet nodig. Heb je liever een helder scherm? Lees dan verder.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuwe telefoon te kopen. Echter is dit natuurlijk ontzettend duur en niet iedereen beschikt over het geld om bijvoorbeeld een nieuwe Iphone 6 te kopen. Ook is het extra zuur als je je nieuwe mobieltje nog maar een paar dagen hebt. Je kunt er dan beter voor kiezen om de telefoon te laten repareren. Daar zijn 3 opties voor die hieronder verder worden toegelicht.

Optie 1: Zelf Repareren
Zelf je eigen telefoon repareren is de meest goedkope optie. Je kunt op internet gemakkelijk de onderdelen bestellen die je nodig hebt. Echter moet je wel over enige technische kennis beschikken als je ervoor wilt zorgen dat je mobieltje na de reparatie er weer tip top uitziet. Niet iedereen zal in staat zijn om zijn mobieltje zelf te repareren. Als je niet ervan overtuigd bent dat je dit zelf kan doen, doe het dan ook niet. De kans is groot dat je je telefoon nog meer kapot maakt en dan worden de kosten nog hoger. Doe dit dus alleen als je over voldoende technische kennis beschikt om dit te doen.

Optie 2: Laten repareren door een Reparatiebedrijf
Dit is de meest makkelijke en voor de hand liggende optie. Het is wel wat duurder dan zelfreparatie maar hierdoor zorg je er wel voor dat een expert er naar gaat kijken. De meeste van deze reparatiebedrijven repareren je scherm binnen 24 uur waardoor je hooguit één dag moet doorkomen zonder Smartphone. Ook krijg je vaak garantie op je reparatie wat betekent dat als je telefoon binnen een bepaalde tijd opnieuw barst, je hem weer gratis bij de reparatiewinkel kan laten maken. Kijk op de website van de verschillende reparatiebedrijven wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Optie 3: Telefoon naar de fabriek terugsturen
De laatste mogelijkheid is het terugsturen van je mobiele telefoon naar de fabriek. Deze methode wordt vaak afgeraden aangezien het soms weken kan duren voordat de fabriek je telefoon kan repareren. Ook heb je geen garantie en liggen de kosten over het algemeen stukken hoger dan bij een doorsnee reparatiewinkel. Bijna elke provider geeft de mogelijkheid om je mobiel terug te sturen naar de fabriek. Informeer wel van te voren wat de kosten hiervan zijn en vooral hoe lang de reparatie zal gaan duren. Je kan namelijk in sommige gevallen een leentoestel krijgen van je provider.

Gerelateerd nieuws

Telefoon

Goedkopere smartphone wint terrein

In Nederland zijn consumenten tegenwoordig al snel tevreden met een goedkopere smartphone. Ondanks dat Nederlanders veel waarde hechten aan nieuwere modellen zijn ze steeds vaker

htc one two
HTC

HTC One Two

Ook HTC kan niet achter blijven. In 2014 zal HTC niet één, maar meerdere smartphones uit gaan brengen. Dit zullen opvolgers worden van de HTC