Goedkope telefoon

Sony Xperia Z2

Het bedrijf Sony is al een tijd actief op de mobiele telefonie branche en heeft dan ook al vele mobiele telefoons en smartphones uitgebracht. Sony opereerde eerder samen met Ericsson, maar vanaf 2012 staat Sony helemaal op zichzelf. De nieuwste smartphone die door Sony is uitgebracht, is de Sony Xperia Z2. De Sony Xperia Z2 is de opvolger van de Sony Xperia Z1 en is voorzien van nieuwere snufjes en specificaties. Op deze manier wil Sony haar positie nog meer verstevigen. De Sony Xperia Z2 is dan ook zeker de moeite waard om te proberen. De Sony Xperia Z2 heeft onder andere een groter scherm en een veel betere camera.

Modellen, uitvoeringen, prijzen en abonnementen

De Sony Xperia Z2 is te verkrijgen in de kleuren zwart, wit en paars. Het toestel wordt standaard geleverd met een werkgeheugen van 3 GB en een opslaggeheugen van 16 GB, die nog uit te breiden is door middel van een microSD-kaart. De afmetingen van de Sony Xperia Z2 zijn als volgt. Het toestel is 146,8 mm lang en 73,3 mm breed. Daarnaast is het toestel 8,2 mm dik en weegt het 163 gram. De Sony Xperia Z2 is een redelijk dun toestel. De smartphones die door de concurrentie zijn uitgebracht, zijn over het algemeen iets dikker. De aanschafprijs van de Sony Xperia Z2 ligt rond de € 649,-. De meeste gebruikers kiezen voor een Sony Xperia Z2 in combinatie met een abonnement. Op deze manier hoeft de aanschafprijs niet te worden betaald, maar zijn er alleen vaste maandelijkse lasten. Wel wordt er altijd geadviseerd om van te voren goed de te verkrijgen abonnementen met elkaar te vergelijken. Zo komt d gebruiker ook nooit voor verrassingen te staan.

Plus- en minpunten van de Sony Xperia Z2

Een groot pluspunt van de Sony Xperia Z2 is toh echt de camera met 20,7 megapixels. Deze camera zorgt er voor dat alles haarscherp wordt vastgelegd. Ook de sensor van de camera is vergroot, wat automatisch zorgt voor beter resultaat. Een minput van de Sony Xperia Z2 is dat Sony weinig aan het design van dit toestel heeft gedaan. Het design is namelijk bijna gelijk aan de voorganger, De Sony Xperia Z2.

Specificaties

De Sony Xperia Z2 is een erg goede smartphone met vele leuke snufjes en goede specificaties. Zo is het toestel stof- en waterdicht, zodat het toestel overal te gebruiken is. Tegenwoordig willen de gebruikers hun smartphone altijd bij hun hebben, waar ze ook maar zijn. De Sony Xperia Z2 is hier dus geschikt voor. Het scherm van de Sony Xperia Z2 is vergroot naar 5,2 inch, maar heeft nog wel dezelfde resolutie als de voorganger de Xperia Z1. De camera van het nieuwste toestel is ook aangepast. De Sony Xperia Z2 heeft namelijk een camera van maar liefst 20,7 megapixels. Ook is de sensor van de camera vergoot met 30%. De foto’s en video’s die met dit toestel worden gemaakt zullen haarscherp zijn. De Sony Xperia Z2 is een erg snelle telefoon, dat komt door de 2,3 Ghz quad-core processor. Het besturingssysteem waar dit toestel op draait is van Android, namelijk Android KitKat 4.4. De batterij gaat ook behoorlijk lang mee. Sony vindt het ook erg belangrijk dat de smartphone niet constant te hoeft te worden opgeladen. De capaciteit van de batterij is dan ook 3200 mAh. Een smartphone is natuurlijk niets, zonder een aantal accessoires. Zodoende biedt Sony een flik aantal accessoires aan die perfect passen bij de Sony Xperia Z2.