Goedkope telefoon

Algemene informatie Sony

Sony is een erg bekend bedrijf en is natuurlijk al jaren actief in verschillende sectoren. Pas vanaf 2001 is Sony zich gaan richten op de mobiele telefonie markt. Sony opereerde onder de naam Sony Mobile Communications. Deze naam gaf meteen al aan waar Sony zich op zou aan richten. Sony heeft deze tak opgericht samen met Ericsson. Zodoende werd dit bedrijf een 50/50- joint venture. Aangezien het erg goed ging met het bedrijf, koos Sony ervoor om in 2011 het de hele joint venture over te nemen. Zodoende veranderde Sony de naam van het bedrijf in 2012 naar alleen Sony. Het hoofdkantoor van Sony is gevestigd in London.

Smartphones en abonnementen

Ondanks dat Sony zich pas later op de mobiele telefonie mark is gaan richten, heeft het bedrijf toch al vele mobiele telefoons en smartphones ontwikkeld. Sony richtte zich op het begin alleen op simpele toestellen, net zo als de concurrentie. Vroeger werd een mobiele telefoon dan ook alleen maar gebruikt om te bellen. Dat is tegenwoordig al helemaal niet meer te verwachten. De smartphones van tegenwoordig zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zonder een smartphone hoort iemand er eigenlijk al helemaal niet meer bij. Sony bracht op een gegeven moment toestellen uit in twee verschillende lijnen. Namelijk de K- en de W-lijn. De modellen uit de K-lijn onderscheidde zich door een camera en de modellen uit de W-lijn waren voorzien van een mp3 speler. Sony heeft er bewust voor gekozen om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken. Zodoende heeft Sony er altijd voor gekozen om simpelere goedkope mobiele telefoons uit te brengen, maar daarentegen brengt Sony ook luxe smartphones uit. Daar is het laatst uitgebrachte toestel een goed voorbeeld van, de Sony Xperia Z1. Dit toestel werd erg goed ontvangen door de gebruikers en zodoende brengt Sony halverwege 2014 de opvolger uit, de Sony Xperia Z2.

 

Zoals bij de meeste nieuwe smartphones, worden ook de nieuwste smartphones van Sony aangeboden in combinatie met een abonnement. Dit komt, doordat de aanschafwaarde van de smartphones van Sony hoof liggen. Voor de Sony Xpera Z1 betaald de gebruiker al snel € 600,-. Niet elke gebruiker heeft de luxe om zo’n toestel los te kunnen kopen. De gebruiker heeft natuurlijk de vrijheid om zijn of haar eigen abonnement in te vullen. De gebruiker kan kiezen tussen een één- of tweejarig abonnement. Ook kan de gebruiker zelf bepalen hoeveel mb er per maand verbruikt kan worden. Tegenwoordig kunnen de gebruikers niet meer zonder internet op de smartphone, dus zodoende worden hier door de verschillende providers vaak leuke acties aan gekoppeld. De gebruiker heeft dan natuurlijk ook nog de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel smsjes er per maand verstuurd kunnen worden en hoeveel belminuten er verbeld mogen worden. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald wat de vaste maandelijkse lasten worden voor de gebruiker.