Goedkope telefoon

Smartphone zonder abonnement met korting kopen of met abonnement op afbetaling?

Deel artikel

Mobiele telefoon

Anno 2019 speelt de smartphone een belangrijke rol in ons leven. Veel mensen kunnen niet meer zonder hun mobiel. Maar moet je nou een telefoon kopen met telefoon abonnement of juist zonder abonnement kopen? Welke van al die abonnementen is het beste om te kopen? Welk besturingssysteem is het beste? En welke provider kun je het beste nemen: Vodafone, KPN, Tele2, Telfort, of bijvoorbeeld Hollands Nieuwe? En kun je korting krijgen op je mobiel?

Deze blog is er om antwoord te geven op deze vragen.

Met of zonder mobiel abonnement kopen?

Of je met een abonnement of zonder mobiel abonnement een smartphone koopt hangt natuurlijk af van wat je zelf wilt. Misschien bevalt je telefoon goed en wil je helemaal geen ander toestel, of misschien heb je er geen zin in om jaren aan een telefoon abonnement vast te zitten. Een aantal opties zijn: sim only, een abonnement met telefoon (combideal) en prepaid.

  • Sim only.

Bij sim only koop je een simkaart met een abonnement, maar geen mobiel erbij. Dit is de goedkoopste optie als je toch een abonnement wil afsluiten. Nadeel is wel dat je minimaal 2 jaar aan een abonnement vast zit. Je krijgt echter geen BKR-registratie en je kan elk moment wisselen van telefoon. Je hebt ook geen extra maandkosten erbij voor je telefoon.

  • Telefoon met abonnement.

Een andere optie is een abonnement kopen met een telefoon erbij, een zogenaamde combi deal. Je betaalt dan voor zowel je telefoon abonnement als je telefoon; deze optie is een stuk duurder. Hoe duur hangt er af of je het allernieuwste model telefoon uitkiest of een ouder model. Hou er echter wel rekening mee dat als je een telefoon van meer dan 250 euro op afbetaling koopt, je sinds 2017 een BKR-registratie krijgt. Het Bureau Krediet Registratie is er om te voorkomen dat mensen leningen afsluiten die ze niet kunnen betalen. Heel mooi, maar dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van bijvoorbeeld een af te sluiten hypotheek. Kijk voor meer informatie op: www.bkr.nl. Ook hier heb je niet de vrijheid, maar zit je minimaal 2 jaar aan een abonnement vast. Verder heb je naast je maandelijkse abonnementskosten ook maandelijkse kosten voor je telefoon.

  • Prepaid bellen.

Een ideale optie voor als je weinig belt is prepaid. Hierbij koop je een simkaart en zet er zelf een bedrag op. De telefoon heb je zelf al. Hierbij heb je alle vrijheid, omdat je niet aan een abonnement vast zit.

Er zijn dus diverse mogelijkheden en abonnementen; voor ieder wat wils.

Mobiele telefoon

Welk besturingssysteem neem je?

Je hebt diverse telefoons. Welke telefoon het beste bij je past of welk besturingssysteem dat hangt natuurlijk af van je voorkeuren.

  • Android van Google.

Een grote speler op de mobiele markt is Samsung. Deze werkt met het besturingssysteem Android van Google. Het grote voordeel van Android is dat je je telefoon helemaal naar jouw voorkeuren kunt aanpassen. Nadeel is wel dat daardoor de software en de gebruikers minder goed op elkaar afgestemd zijn en de telefoon wat trager wordt en sneller leeg gaat.

Het besturingssysteem is ook wat ingewikkelder in gebruik. Ook ben je afhankelijk van de fabrikant of er een update komt. Dit besturingssysteem is het meest gebruikte, waardoor de meeste apps in de Google Play Store te verkrijgen zijn. De telefoons van Huawei werken ook met Android. Huawei komt steeds meer in opmars in de markt, omdat deze telefoons goedkoper zijn dan die van Samsung, maar minstens zo goed. Dat maakt de keuze in een lager marktsegment groter.

  • iOS van Apple.

Een andere grote speler is Apple met het besturingssysteem IOS. IOS is makkelijk in gebruik. De software en de gebruikers zijn goed op elkaar afgestemd. Nadeel is wel dat je je telefoon niet zo goed op je persoonlijke smaak kunt aanpassen. Hierdoor zijn Apple telefoons met IOS wel sneller en gaat de batterij langer mee. Er is echter maar één soort telefoon voor IOS te krijgen: de Iphone. De keuze in goedkopere telefoons is dus niet zo heel groot.

Mobiele telefoon

Welke provider is het beste voor je?

Maar welke provider kun je nou het beste nemen? Wordt het Tele2, KPN, Telfort, Vodafone of Hollandsnieuwe? Op Internet kun je de diverse aanbieders gemakkelijk met elkaar vergelijken op bijvoorbeeld de prijs (welke is de goedkoopste?), de klantenservice of het beste netwerk. Even speuren en je bent er zo uit welke telefoonaanbieder het beste bij jou past.

Mobiele telefoon
Korting, bespaar op je aankoop.

Wij blijven natuurlijk Hollanders en als we kunnen besparen zijn we er zeker niet vies van. Bijvoorbeeld op de site bespaardeals.nl vind je diverse kortingscodes, waaronder die voor mobiele telefoons. Je kan dan bij bijvoorbeeld Mediamarkt, Bol.com of Coolblue je telefoon met korting kopen. Dit is vooral handig als je prepaid belt of voor sim only gaat. Ook het vergelijken van combinatie deals kan soms wel tot 100 euro schelen. De prijzen op de telefoonmarkt veranderen voortdurend, dus regelmatig op Internet kijken is dan ook verstandig.

Maar ook op onze website vind je veel informatie over mobiele telefonie. Bijvoorbeeld hier een blog over als je telefoon kapot gaat of een blog over sim only abonnementen.

Blijf gewoon constant op Internet of in de winkels de prijzen vergelijken voor de beste deal.

Gerelateerd nieuws

Telefoon

Goedkopere smartphone wint terrein

In Nederland zijn consumenten tegenwoordig al snel tevreden met een goedkopere smartphone. Ondanks dat Nederlanders veel waarde hechten aan nieuwere modellen zijn ze steeds vaker

htc one two
HTC

HTC One Two

Ook HTC kan niet achter blijven. In 2014 zal HTC niet één, maar meerdere smartphones uit gaan brengen. Dit zullen opvolgers worden van de HTC