Goedkope telefoon

Samsung Galaxy S5

Naar lang wachten is eindelijk de volgende generatie van de succesvolle Galaxy lijn uitgebracht. Samsung was natuurlijk al een succesvol bedrijf, maar door de Galaxy lijn is het bedrijf nogmaals goed op de kaart gezet. Samsung heeft al een behoorlijk aantal toestellen uitgebracht binnen deze Galaxy lijn. Al deze toestellen werden erg positief ontvangen en Samsung hoopt dit dan ook door te kunnen zetten met de Samsung Galaxy S5. Dit toestel moet toch echt ‘het’ toestel gaan worden. Het toestel is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van har voorganger. Zo heeft Samsung onder andere geïnvesteerd in het 5,1 inch beeldscherm. Dit is namelijk niet zomaar een beeldscherm, maar een Super Amoled scherm. Op dit scherm komen de kleuren echt tot leven en is de helderheid enorm goed. Zelfs in fel zonlicht.

Modellen, uitvoeringen en prijs

Het nieuwste toestel van Samsung is te verkrijgen in een viertal verschillen kleuren, namelijk zwart, wit, blauw en goud. Aan het design heeft Samsung niet veel veranderd. Natuurlijk komt het gaatjes reliëf aan de achterkant van het toestel wel terug. Het toestel is alleen iets veranderd qua afmetingen. Zo is de Samsung Galaxy S5 142 mm lang en 72,5 mm breed. Het toestel is 8,1 mm dik en weegt 145 gram. De aanschafprijs van de Samsung Galaxy S5 ligt tussen de € 550,- en € 600,-. Voor deze prijs krijgt de gebruiker de zwarte versie. Voor de overige kleuren zit er iets verschil in de aanschafprijs. Zo ligt de aanschafprijs van de goudkleurige smartphone tussen de € 650,- en € 700,-. Aangezien de Samsung Galaxy S5 behoorlijk prijzig is, is het erg prettig dat dit toestel kan worden afgenomen in combinatie met een abonnement. Aan de hand van het gekozen abonnement wordt bepaald of de gebruiker het toestel gratis krijgt, of dat hier toch nog iets voor betaald moet worden. Vergelijk van te voren wel de te verkrijgen abonnementen, aangezien vele verschillende providers dit toestel aanbieden.

Plus- en minpunten van de Samsung Galaxy S5

Een leuk pluspunt van dit toestel is, dat het toestel op een blokkeerstand kan worden gezet. Op die kan de gebruiker van zijn of haar rust genieten, zonder dat de smartphone hoeft worden uitgeschakeld. Bepaalde opties kunnen worden geblokkeerd, zoals inkomende oproepen, meldingen en alarminstellingen. Tussentijds kan de gebruiker gewoon alles met zijn of haar toestel doen wat diegene maar wil. Een minpunt van de Samsung Galaxy S5 is, dat er een aantal apps standaard op het toestel zijn geïnstalleerd waar überhaupt weinig gebruik van gaat worden gemaakt. Deze ruimte had Samsung beter kunnen benutten.

Specificaties

De Samsung Galaxy S5 heeft een 5,1 inch beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het toestel heeft een werkgeheugen van 2 GB en het toestel kan worden afgenomen met een opslaggeheugen van 16 GB of 32 GB. Dit opslaggeheugen is dan ook nog uitbreidbaar door middel van een SD kaart. Het besturingssysteem waar het toestel op draait is Android 4.4.2 KitKat en het toestel beschikt over een Snapdragon 801 2,5 GHz quadcore processor. Naast deze specificaties is het toestel ook nog eens stof- en waterdicht, beschikt het toestel over een ingebouwde hartslagmeter en een vingerafdrukscanner.