Goedkope telefoon

Algemene informatie Samsung

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung is actief in meer dan 50 landen. Samsung behoort tot de grootste elektronicaconcerns ter wereld. De oprichting van het bedrijf gaat terug tot 1969. Samsung is opgericht doo Lee Byung-Chull. In de begin jaren richtte het bedrijf zich vooral op het produceren van televisies, wasmachines, koelkasten en rekenmachines. Samsung was vanaf het begin al een gewaardeerde speler op de markt van huishoudelijke apparaten. Mede door dit succes is Samsung het bedrijf geworden wat ze nu zijn. Pas aan het eind van de jaren negentig heeft Samsung een poging gewaagd op de markt van mobiele telefoons. Dit was direct een overweldigend succes dat Samsung nu één van de belangrijkste fabrikant is van mobiele telefoons en tablets. De belangrijkste en succesvolste lijn van Samsung is op dit moment de Samsung Galaxy lijn.

Smartphones, telefoons en abonnementen

De eerste mobiele telefoon van Samsung werd pas eind jaren negentig op de markt gebracht. De mobiele telefoon was destijds enorm groot en dik, iets wat nu niet meer voor te stellen is. Door de jaren heen heeft Samsung enorm veel geluisterd naar de eindgebruiker en zodoende zijn ze zich blijven ontwikkelen en hebben de mobiele telefoons van Samsung altijd aangesloten bij de wensen van de consument. De meest succesvolle lijn is de Galaxy lijn. Met deze lijn kwam het bedrijf in 2009 en van meet af aan waren de toestellen immens populair. De meest succesvolste Galaxy smartphone tot nu toe is de Samsung Galaxy S3, deze smartphone overtrof alle verwachtingen en zorgde voor een recordomzet voor Samsung. De opvolgers van de immens populaire Galaxy S3 doen het ook goed, al is het bijna moeilijk om de Galaxy S3 te overtreffen. Samsung produceert mobiele telefoons in elke prijsklasse. Het is hierdoor mogelijk voor iedere consument om een Samsung mobiele telefoon te kopen. De Galaxy lijn behoort tot de meest geavanceerde toestellen en dit zijn de dure smartphone. Maar consumenten kunnen ook goedkoop een vlaggenschip van Samsung kopen, dit kan gedaan worden als er een nieuw telefoon abonnement afgesloten wordt bij een provider. Het kan dan zo zijn dat de er een Samsung mobiele telefoon gratis verkregen word van de provider. Het kan ook zijn dat er een klein bedrag bij betaald moet worden, dit is mede afhankelijk van het telefoon abonnement dat afgesloten word.

Besturingssysteem

Over het algemeen maakt Samsung het meest gebruik van het mobiele besturingssysteem Android. Naast dit besturingssysteem maakt Samsung van nog een tweetal besturingssystemen gebruik, namelijk Bada en Windows Phone. Vrijwel alle nieuwe mobiele telefoons van Samsung maken gebruik van de meest recente versie van Android. Android word beheerd door Google en hierdoor zijn de Samsung mobiele telefoons uitgerust met veel faciliteiten van Google, zoals Gmail, Google Maps en Google Talk. In de Google Play Store kunnen apps gedownload worden om de Samsung mobiele telefoon te voorzien van nuttige programma’s. In het verleden maakte Google ook veelvuldig gebruik van de mobiele besturingssystemen Bada en Windows Phone. Deze besturingssystemen worden steeds minder gebruikt omdat Android een steeds meer gewaardeerd word door de consumenten. Bada is een besturingssysteem ontwikkeld door Samsung zelf en Microsoft heeft Windows Phone ontwikkeld.