Goedkope telefoon

Algemene informatie Nokia

Vanaf de jaren 80, is Nokia zich gaan richten op de mobiele telefoon markt. Het bedrijf Nokia is al vele jaren eerder opgericht, namelijk in 1865. Het bedrijf is opgericht in Finland, in het stadje Nokia. Dit verklaard al meteen, waar de naam van het bedrijf wegkomt. Vanaf de jaren 80 is Nokia dus al actief op de mobiele telefoon markt. De eerste mobiele telefoon die Nokia heeft uitgebracht, was n 1992. Op 10 november, bracht Nokia de Nokia 1011 uit. Vanaf dat moment ging het erg hard met het bedrijf. Nokia was namelijk van 1998 tot 2012 wereldmarktleider. Nokia verkocht in 2005 dan ook haar miljardste mobiele telefoon. Dat kunnen niet veel andere bedrijven zeggen. Toch kreeg Nokia het vanaf 2007 wat moeilijker. Er ontpopten zich steeds meer concurrenten die smartphones uitbrachten. Nokia moest helaas gedwongen ontslagen uitvoeren en dit had het bedrijf niet zien aankomen. Gelukkig kon Nokia in 2011 een deal sluiten met Microsoft, zodat Microsoft de mobiele tak in zijn geheel kon overnemen. Tegenwoordig brengt Microsoft nog steeds smartphones uit onder de naam Nokia.

Smartphones en abonnementen

Bijna iedereen heeft in zijn of haar leven wel een mobiele telefoon van Nokia gehad. Het bedrijf Nokia heeft namelijk vele mobiele telefoons ontwikkeld en uitgebracht. Nokia gaf haar oudere klassieke modellen altijd een cijfer mee. Zo kreeg de allereerste mobiele telefoon de naam Nokia 1011. De oudere modellen waren erg groot en werden ook vaak koelkasten genoemd. Nokia heeft altijd goed geluisterd naar haar gebruikers en paste haar modellen hier dan ook op aan. Tegenwoordig brengt Microsoft ook smartphones uit onder de naam Nokia. De meest recente is de Nokia Lumia 1520 Red. Microsoft heeft er voor gezorgd dat het gehele Office pakket te gebruiken is op deze smartphone. De Nokia Lumia 1520 Red is op dit moment de smartphone met het grootste scherm, namelijk 6 inch. De oudere mobiele telefoons die door Nokia zijn uitgebracht kunnen voornamelijk los worden gekocht. Deze mobiele telefoons hebben namelijk een erg lage aanschafwaarde, dus zodoende zijn deze modellen erg geschikt voor prepaid gebruik. De nieuwere modellen worden over het algemeen alleen maar aangeboden in combinatie met een abonnement. Dit omdat de aanschafwaarde van de nieuwe modellen een behoorlijk stuk hoger ligt. Niet elke gebruiker heeft namelijk de luxe om een nieuw toestel zo los te kunnen kopen. De abonnementen die worden afgesloten kunnen één of twee jaar doorlopen. De gebruiker heeft zelf de vrijheid om het abonnement in te vullen.

Besturingssysteem van de Nokia telefoons

Alle mobiele telefoons die ontwikkeld zijn door Microsoft, maken gebruik van het besturingssysteem dat door Microsoft zelf is ontwikkeld. Dit systeem heeft de naam Windows Phone. Dit besturingssysteem is een redelijk simpel en duidelijk systeem. Helaas maakt Windows Phone nog weinig gebruik van Nederlandse apps. Hierin kan Microsoft zich nog verdiepen om zih zo meer te kunnen meten aan de overige besturingssystemen.