Goedkope telefoon

Algemene informatie LG

LG Electronics is de op één na grootste producent van televisies en de op twee na grootste fabrikant van mobiele telefoons. LG Electronics is een Zuid-Koreaans, met haar hoofdkantoor gevestigd in de LG Twin Towers in de plaats Yeouido. Het bedrijf houdt zich met veel verschillende bedrijfstakken bezig. LG Electronics is onder meer actief in de volgende sectoren: elektronica, handel, financiering, energievoorziening en chemie. Het bedrijf LG is opgericht in 1947 en LG is de afkorting van Lucky Goldstar. Onder deze naam stond het bedrijf tot 1995 bekend. De bedrijfsnaam is ontstaan, doordat LG haar produceten in Zuid-Korea op de markt bracht onder de naam Lucky en in de rest van de wereld bracht LG haar producten op de markt onder de naam Goldstar. Dit is het verhaal achter het ontstaan van de naam Lucky Goldstar. Eind jaren 90 is LG Elektronics pas begonnen met het ontwikkelen en produceren van mobiele telefoons en vandaag de dag is LG de twee na grootste fabrikant van mobiele telefoons.

Smartphones, telefoons en abonnementen

LG Elektronics biedt mobiele telefoons aan in verschillende prijsklassen. Zo kan iedereen een geschikte mobiele telefoon kopen van LG. Met het aanbieden van mobiele telefoons in verschillende prijsklassen spreekt LG een brede doelgroep aan. De smartphones van LG zijn altijd voorzien van de meest recent specificaties en features, zo kan de LG mobiele telefoon jarenlang mee. In de loop van de jaren heeft LG al aardig wat mobiele telefoons op de markt gebracht en dit zal met de opkomst van de smartphones niet minder worden. LG brengt onder andere mobiele telefoons uit onder de volgende lijnen; Optimus, Nexus en LG Flex. De meest recente smartphone van LG is de LG G2 en binnenkort komt de LG G3 op de markt. De LG G smartphones vallen onder het vlaggenschip van LG en hiermee gooit het Zuid-Koreaanse bedrijf hoge ogen. Deze smartphones zijn immens populair bij het grote publiek. De LG mobiele telefoons kun je kopen als los toestel, waarvoor je de verkoopadviesprijs voor moet betalen. LG smartphones zijn daarnaast verkrijgbaar in combinatie met een mobiel telefoon abonnement. Bij een mobiel abonnement krijgen consumenten extreem veel korting op de aanschaf van de mobiele telefoon, deze korting kan zelfs oplopen tot de volledige aanschafprijs van de LG smartphone. Welke korting er verkregen word ligt voornamelijk aan de provider waarbij het mobiele telefoon abonnement afgesloten wordt. Vergelijk daarom altijd alle aanbieders vna LG mobiele telefoons in combinatie met een telefoon abonnement.

Besturingssysteem

De mobiele telefoons van LG maken gebruik van het besturingssysteem Android en Windows Live. Eerder had LG haar eigen besturingssysteem voor mobiele telefoons, maar LG merkte zelf op dat dit niet niet hun sterkste punt was en daarom hebben ze ervoor gekozen om Android en Windows Live te gebruiken als mobiel besturingssysteem. Bij de mobiele telefoons van LG weet je één ding zeker je hebt uitstekende hardware. Door het gebruik van het mobiele besturingssysteem van Android en Windows Live bereikt LG nu een grote publiek, omdat deze besturingssystemen aangemerkt worden als betrouwbare besturingssystemen.