Goedkope telefoon

Huawei

Huawei was tot even geleden nog een onbekende speler op de telefonie markt. Het bedrijf Huawei richtte zich eerder namelijk niet op het maken van mobiele telefoons, maar juist op de zakelijke markt. Huawei werd bekend door het afleveren van netwerken aan bedrijven. Onder andere KPN, kreeg het netwerk geleverd door Huawei. Het bedrijf ontdekte, dat dit toch niet de toekomst zou zijn. Zodoende begon Huawei zich ook te richten op de mobiele telefonie tak, om zo consumenten te kunnen bedienen. Dit deed Huawei in 2012. Huawei is zich erg bewust van de concurrentie en wist meteen dat het niet gemakkelijk zou gaan worden in deze markt. Huawei ontdekte dan ook al erg snel, dat ze zich wel moest gaan onderscheiden van de concurrentie. Dit doet Huawei door smartphones aan te bieden voorzien van goede specificaties, maar tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Op deze manier wil Huawei een goede naamsbekendheid krijgen in onder andere Europa. Hawei weet precies hoe ze dit aan moet pakken. Huawei is namelijk nog maar erg kort actief binnen deze markt en Huawei behoort nu al tot de top. Het bedrijf Huawei is opgericht in 1987 in de laats Shenzhen. Deze plaats ligt vlakbij Hongkong.

Smartphones en abonnementen

Aangezien Huawei nog niet zo lang actief is binnen deze markt, is het natuurlijk ook erg logisch dat zij nog niet zo veel mobiele telefoons en smartphones heeft uitgebracht. Huawei heeft de lijn Ascend ontwikkeld en alle smartphones die tot nu toe zijn ontwikkeld, vallen allemaal binnen deze lijn. Deze Ascend lijn is nog weer opgedeeld in vier verschillende segmenten, Daimond, Platinum, Gold en Young. Huawei kiest bewust voor deze segmenten om zo een nog bredere doelgroep aan te kunnen spreken. Zo zijn de smartphones uit het segment Young lijn goedkoper en meer gericht op tieners. De smartphones uit het segment Daimond zijn een heel stuk luxer en prijziger. Huawei gaat de concurrentie aan, met haar nieuwste smartphone, de Huawei Ascend P7. Deze smartphone komt uit het segment Platinum. Deze smartphone is de dunste smartphone die op dit moment te verkrijgen is. Het toestel is namelijk maar 6,5 mm dik. De aanschafprijs van dit toestel ligt rond de € 449,- en dat is een stuk lager dan de prijzen van de concurrentie.

De smartphones die Huawei aanbiedt vallen in een lagere prijsklasse. Ondanks dat deze toestellen een lagere aanschafprijs hebben worden deze voornamelijk afgenomen in combinatie met een abonnement. De toestellen kunnen natuurlijk ook los worden gekocht. De gebruiker kan zijn of haar eigen abonnement invullen. Zo kan de gebruiker kiezen tussen een abonnement van één of een abonnement van twee jaar. De gebruiker kan ook zelf bepalen hoeveel belminuten er per maand kunnen worden verbeld en hoeveel mb’s er per maand kunnen worden verbruikt. Aan de hand van de gemaakte keuzes, worden de kosten van het abonnement bepaald. Daarnaast biedt Huawei nog een aantal extra services aan voor de gebruikers, zoals de 3 x 3 deal. Zo krijgt de gebruiker drie jaar lang garantie, drie jaar data protectie en een defect toestel zl binnen drie dagen gemaakt worden.

Besturingssysteem van Huawei

Het besturingssysteem waar de smartphones van Huawei op draaien, is het besturingssysteem van Android. Google heeft dit besturingssysteem ontwikkeld. Google voorziet de smartphones dan ook van een aantal diensten. Zo zijn de smartphones standaard voorzien van Google Maps en Gmail. Ook heeft Google de Google Play Store ontwikkeld. Vanuit deze Play Store kunnen gebruikers verschillende apps en spelletjes downloaden.