Goedkope telefoon

Algemene informatie HTC

HTC is een Taiwanese producent van smartphones. De smartphones van HTC draaien op Windows Phone en Android. De laatste jaren is HTC enorm gegroeid en dit heeft het bedrijf buitengewoon goede posities opgeleverd in de telecom markt. Het is helemaal knap als je weet dat HTC van huis uit een computerfabrikant is. Het bedrijf HTC werd opgericht in 1997 door Cher Wang en Peter Chou. In de begin periode van het bestaan van HTC fabriceerde HTC voornamelijk PDA’s voor andere merken zoals QTEK en Dopod. Pas veel later begon HTC ook eigen mobiele apparaten ontwikkelen en produceren. HTC heeft in zwaar weer verkeerd maar doordat het bedrijf begin 2013 op de markt kwam met de HTC One smartphone werd het tij gekeerd. Nu staat HTC ineens tussen de bekende merken en laten ze de concurrentie zien wat zij in hun mars hebben. Er staat ons nog veel te wachten van HTC, want de HTC One lijn is pas het begin.

Smartphones, telefoons en abonnementen

HTC heeft al veel mobiele telefoons en smartphones gefabriceerd maar dit was lang niet altijd onder de eigen naam. HTC heeft een lange tijd Windows mobile toestellen gefabriceerd en deze toestellen hadden een aparte naam met daarachter vaak het productnummer. Tegenwoordig maakt HTC alleen nog toestellen voor eigen productie. Het overgrote gedeelte van deze toestellen draait op Android. HTC produceert ook nog steeds toestellen die draaien op Windows Phone, maar dan in kleine aantallen. De HTC One lijn is volgens velen de redder van het bedrijf want met de HTC Desire, HTC Desire HD en de HTC Sense kon het bedrijf de concurrenten niet bij blijven. Met de HTC One is het tij gekeerd en kan HTC weer vooruit kijken. HTC heeft smartphones in alle prijsklassen en hiermee kan het bedrijf een groot gedeelte van de markt bedienen met hun smartphones. De toestellen van HTC zijn verkrijgbaar bij providers, telecom winkels en elektronica winkels. Het is vanzelfsprekend dat de HTC toestellen ook online te verkrijgen zijn. Als consument zijnde is er de mogelijkheid om de HTC smartphone als los toestel te kopen of een toestel met een abonnement af te sluiten. Doordat HTC in elke prijsklasse actief is, is het mogelijk om goedkoop een los toestel te kopen. De HTC One is het vlaggenschip en dit toestel is eigenlijk alleen goedkoop te kopen als er een telefoon abonnement voor afgesloten word.

Besturingssysteem

Vrijwel alle HTC smartphones draaien op het mobiele besturingssysteem van Android. HTC produceert ook nog steeds een aantal mobiele telefoons met het mobiele besturingssysteem Windows Phone, maar dit is een kliene hoeveelheid. Het mobiele besturingssysteem Android is vandaag de dag één van de meest populaire mobiele besturingssystemen voor smartphones. De ontwikkelaar van Android is Google en hierdoor zijn er veel Google toepassingen te vinden op de HTC smartphones. Je moet hierbij denken aan Gmail, Google Agenda, en Google Maps. Om je HTC smartphone te voorzien van Apps krijg je toegang tot de Android Market. Hier kun je alle apps downloaden waarmee je de functionaliteit van de HTC smartphone kunt vergroten. De Android market heeft tegenwoordig de naam Google Play Store.