Goedkope telefoon

Goedkoper bellen met zakelijke VoIP

Deel artikel

Cloud-gebaseerde VoIP is de nieuwe standaard als het gaat om telefonieoplossingen. Maar wat is nu echt de belangrijkste waardedrijver van deze innovatie? Wat blijkt, er zijn verschillende redenen om VoIP te overwegen als een echte kostenbesparende maatregel voor je bedrijf. Laten we eens nader onderzoeken hoe het digitaliseren van je communicatie op lange termijn aanzienlijke besparingen kan opleveren – en een beter winstpotentieel. 

Waarom overstappen op VOIP?

VoIP-telefoonsystemen zijn goedkoper, gemakkelijker op te zetten, op te schalen en te onderhouden, en bieden veel meer mogelijkheden dan traditionele vaste telefoonlijnen. Het is geen wonder dat steeds meer bedrijven overstappen van traditionele telefonie op locatie naar cloud telefonie

1. Sterk gereduceerde onderhoudskosten

Overschakelen op een digitale communicatieoplossing betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de bekabeling, hardware incompatibiliteit, het oplossen van problemen op locatie of speciale IT-kosten voor je systeem.

2. Geen hoge gesprekskosten meer

Dankzij de huidige VoIP-oplossingen bent u niet meer gebonden aan een fysieke vaste lijn en de bijbehorende prijsstelling, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op lokale en interlokale gesprekken.

Met net2phone kun je zelfs gratis bellen naar meer dan 20 landen – zonder stress over langeafstandskosten of verborgen kosten. Deze besparingen kunnen beter worden toegewezen aan belangrijke onderdelen van je activiteiten die de efficiëntie van je prestaties verder kunnen verbeteren. 

3. Flexibiliteit en schaalbaarheid

Een van de belangrijkste voordelen van cloud VoIP is dat je niet vastzit aan een telefoonaansluiting of bureau. Met ondersteuning uit de spreekwoordelijke doos voor pendelaars op afstand, mobiele werknemers en anderszins, kun je altijd vertrouwen op een goed presterende en betrouwbare telefonieoplossing, waar je ook werkt.

Zelfs netwerken op meerdere locaties is mogelijk dankzij het gebruik van je internetverbinding in plaats van traditionele analoge bekabeling. VoIP is ook ontworpen om zo weinig of zo veel gebruikers te ondersteunen als je nodig hebt, wat cruciaal is voor zowel startende bedrijven als complexe, veelzijdige operaties.

Een schaalbare communicatieoplossing die zich aanpast aan de groei van het bedrijf, zonder dat er speciale hardware of eigen netwerken nodig zijn, zorgt voor blijvende kostenbesparingen en relevantie voor bedrijven van elke omvang. 

4. Mobiliteit

Met een mobiele app kun je op twee plaatsen tegelijk zijn. Zelfs als je van je bureau weggaat, hoeft je bureau niet van jou weg te gaan! Bel en ontvang oproepen en sms-berichten van je zakelijke telefoonnummer, allemaal vanuit de palm van je hand! 

5. VoIP-functies

Voice-over-IP platforms hebben veel robuuste functies. Alles van VoIP-basisfuncties zoals doorschakelen, doorverbinden en voicemail tot onbeperkt nationaal en internationaal bellen naar meer dan 40 landen, en robuuste functies zoals welkomstgroeten, gespreksopname, wachtrijen en wachtmuziek.

6. Verbeterde productiviteit en klanttevredenheid

Of het nu gaat om virtuele vergaderingen, webinars, gezamenlijke project scrums of anderszins, het is nog nooit zo eenvoudig geweest om als een echt team te werken dankzij de innovaties van VoIP netwerken.

Taken die eenvoudig zouden moeten zijn, zelfs op afstand – inchecken met een teamlid of een klantenbriefing geven, bijvoorbeeld – zijn allesbehalve een gedoe dankzij geïntegreerde ondersteuning voor meerdere gebruikers en een carrier-grade architectuur die gebruik maakt van gevestigde breedbandconnectiviteit.

Dit helpt je tijd te besparen, werknemers gelukkiger en productiever te houden, en leidt tot duidelijk betere prestaties van het personeel. Deze voordelen kunnen bijdragen tot meer klanttevredenheid, behoud en het genereren van leads. Hogere uptime vertaalt zich direct naar hogere winsten voor veel zakelijke VoIP-klanten. 

7. Geen eigen hardware nodig

Met VoIP ben je niet verplicht speciale telefoonsystemen aan te schaffen die speciaal voor het platform in kwestie zijn gebouwd – ze bestaan slechts als optie, met name voor kleinere bedrijven die geen complexe communicatieoplossing nodig hebben.

Tip: Beste VoIP telefoon

8. Verbeterde latentie en gratis upgrades

VoIP is ook betrouwbaarder en levert een betere gesprekskwaliteit, waardoor klanten beter kunnen worden bereikt en werknemers beter kunnen presteren. Verminderde latentie is het resultaat van gespecialiseerde datapakket transmissie codering die zo verliesvrij mogelijk is.

Plus, als je graag bepaalde functies wilt die bij analoge alternatieven extra kosten met zich meebrengen, weet dan dat veel functies gratis zijn inbegrepen bij je VoIP-pakket naar keuze. Deze kunnen alles omvatten van oproepblokkering en API-integratie tot gespreksopname en voicemailopties, om er maar een paar te noemen. 

Gerelateerd nieuws

Telefoon

Goedkopere smartphone wint terrein

In Nederland zijn consumenten tegenwoordig al snel tevreden met een goedkopere smartphone. Ondanks dat Nederlanders veel waarde hechten aan nieuwere modellen zijn ze steeds vaker

htc one two
HTC

HTC One Two

Ook HTC kan niet achter blijven. In 2014 zal HTC niet één, maar meerdere smartphones uit gaan brengen. Dit zullen opvolgers worden van de HTC