Goedkope telefoon

De kwetsbaarheid van een iPhone

Deel artikel

De kwetsbaarheid van een iPhone

 

Een IPhone is een telefoon waar je voorzichtig mee moet doen. De meeste modellen zijn van glas, dus als je deze laat vallen zit er een barst in je scherm. Maar wat kan er eigenlijk nog meer stuk bij een IPhone? Of werkt er iets misschien niet goed en wat kan hier de oorzaak van zijn?

Wat kan er stuk?

De achterkant van je IPhone kan ook stuk gaan als je ‘m laat vallen. Het glas dat kapot is, maakt niet uit of het de voorkant of de achterkant is, kan gevaarlijk zijn voor je vingers en handen.

 

Als je accu snel leeg loopt of slecht oplaadt, kan het zijn dat deze accu kapot is. Het kan komen door ouderdom of door pech. Het slechte opladen kan eventueel ook komen door de oplader. Dan is het stuk dat de adapter aan je telefoon verbind misschien kapot of de adapter zelf. Dit kan komen doordat het draadje misschien al heel lang gebruikt wordt en de bescherming loslaat.

 

Heb je ook wel eens gehad dat je je IPhone per ongeluk in de wc laat vallen of in ander water? Dan functioneert je IPhone helemaal niet meer en heeft hij waterschade. Tenzij je heel erg veel geluk hebt, dat je IPhone misschien nog droog wordt  na in een bak rijst gelegen te hebben.

 

Als het geluid niet meer zo goed klinkt door je oortjes of helemaal niet meer, kan dit misschien aan de ingang liggen waar je je earphones in doet. Blaas er eerst even in, misschien zit er gewoon veel stof in. Anders zal je je IPhone even moeten laten nakijken bij een reparateur.

 

je hebt het knopje van het geluid toch omlaag geklikt en alsnog komen je berichtjes met een geluidje binnen? Dan is misschien dat knopje kapot. Je gebruikt dat knopje bijna elke dag, dus dat kan de oorzaak zijn. Als je IPhone ook nog eens niet trilt als je een berichtje krijgt en dit wel zo hebt ingesteld, is de trilmotor misschien kapot. Ook dit zal je bij een reparateur moeten laten nakijken.

 

Reparatie

Als er een van deze bovenstaande dingen met jouw IPhone aan de hand is of er is wat anders aan de hand met je IPhone, moet je je IPhone misschien een reparatie onder laten gaan.

Dit is ook mogelijk als je niet weet wat er met je IPhone aan de hand is. Dan wordt er eerst onderzoek gedaan naar wat er eventueel stuk is.

Gerelateerd nieuws

Telefoon

Goedkopere smartphone wint terrein

In Nederland zijn consumenten tegenwoordig al snel tevreden met een goedkopere smartphone. Ondanks dat Nederlanders veel waarde hechten aan nieuwere modellen zijn ze steeds vaker

htc one two
HTC

HTC One Two

Ook HTC kan niet achter blijven. In 2014 zal HTC niet één, maar meerdere smartphones uit gaan brengen. Dit zullen opvolgers worden van de HTC