Goedkope telefoon

Algemene informatie Blackberry

Blackberry is een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in draadloze technologie. Tot 2013 stond het bedrijf bekend onder de naam Research In Motion Limited, afgekort RIM. RIM werd bekend als de producent van Blackberry toestellen. Het bedrijf is opgericht in Waterloo, Ontario in 1984. De oprichter is Mike Lazaridis, die smaen met Jim Balsillie het bedrijf onder de naam Research In Motion leidde tot 2011. In september 2013 werd het bedrijf overgenomen door een investeringsmaatschappij, genaamd Fairfax Financial Holdings. Het bedrag wat gemoed was met de overname is 4,7 miljard dollar. De Blackberry mobiele telefoon was een enorm succes, vooral in de zakenwereld liep iedereen op een gegeven moment met een Blackberry toestel.

Smartphones, telefoons en abonnementen

Research In Motion bracht de eerste Blackberry telefoons begin 1999 op de markt. Dit was vanaf het begin direct een succes, omdat het een unieke e-mail mogelijkheid had. Het succes van de Blackberry smartphone heeft er voor gezorgd dat de communicatie in de zakenwereld drastisch is veranderd. Blackberry heeft na haar eerste successen nog meer smartphones op de markt gebracht en deze werden allemaal een succes. Vooral door Blackberry Messenger stapte iedereen over naar een Blackberry toestel. Met Blackberry Messenger, afgekort BBM, kun je gratis berichten versturen naar andere Blackberry toestellen. BBM kreeg al snel de naam Pingen en er zijn zelfs wereldwijd liedjes over Blackberry’s en Pingen. Met de komst van touchscreen toestellen, zoals de iPhone en de Galaxy S, moest Blackberry alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Door het niet voortijdig mee te gaan met de nieuwe trend raakte het bedrijf in zwaar weer en moest het zelfs verkocht worden aan de investeringsmaatschappij. De smartphones die Blackberry door de jaren heen op de markt heeft gebracht zijn de Curve, Q10, Q5, Z10, Z30 en de populaire Bold. Blackberry stopt met het maken van consumentenproducten en gaat zich volledig richten op de zakelijke markt, waar ze ook vandaan komen. Dit zal op termijn betekenen dat er geen Blackberry toestellen meer te koop zijn voor particulieren.

Besturingssystemen

De Blackberry toestellen maken allemaal gebruik van het eigen ontwikkelde besturingssysteem Blackberry. Het bedrijf heeft altijd haar eigen software ontwikkeld en hiermee is het bedrijf ook groot geworden. Het besturingssysteem Blackberry is verreweg het meest bekend vanwege Blackberry Messenger (BBM). BBM is tegenwoordig ook te downloaden voor andere toestellen die draaien op Android of iOS.