Goedkope telefoon

Behandel je klanten netjes

Deel artikel

Bedrijven hebben dagelijks te maken met klanten, het is ook belangrijk dat deze klanten goed worden geholpen. Het helpen van klanten woord ook wel klantenservice genoemd. Het is belangrijk dat de klantenservice goed is, want hiermee kan je je onderscheiden van je concurrenten. Als je dit niet goed doet dan kunnen klanten zich niet gewaardeerd gaan voelen en dan bestaat de kans dat ze naar de concurrenten lopen. Als dit gebeurt, kan dit betekenen dat je omzet misloopt, waardoor de ontwikkeling van je bedrijf in gevaar kan komen. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet voldoen om een goede klantenservice te hebben.

Belangrijk is dat je goed naar je klant luistert zodat je hem met het goede helpt. Als een klant om een boormachine komt vagen moet je hem niet een decoupeerzaag aan gaan smeren. Dit kan leiden tot irritatie. Los van dit moet je zorgen dat de kwaliteit altijd goed is van het product of dienst dat je aanbied. Als dit niet in orde is, is dit de hoofdreden dat klanten bij je weglopen.

Ook de bediening van je klant moet goed zijn. Een vriendelijke en meewerkende houding is essentieel om een tevreden klant te houden. Waar het vaak fout gaat met de bediening is bij de telefoonservice. Vaak hebben mensen op de werkvloer hier geen tijd voor en laten de telefoon te lang over gaan of raffelen het gesprek af. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om het beantwoorden van de telefoon uit te besteden aan een extern bedrijf, inbound callcenters. Deze callcenters verzorgen al je gesprekken en zorgen ervoor dat je klanten netjes te woord word gestaan. Vervolgens maken ze een verslag van het gesprek en sturen ze dit door naar jou bedrijf als dit nodig is. Dan kan je zelf kijken wanneer je terugbelt om bijvoorbeeld een afspraak te maken.

Gerelateerd nieuws

Telefoon

Goedkopere smartphone wint terrein

In Nederland zijn consumenten tegenwoordig al snel tevreden met een goedkopere smartphone. Ondanks dat Nederlanders veel waarde hechten aan nieuwere modellen zijn ze steeds vaker

htc one two
HTC

HTC One Two

Ook HTC kan niet achter blijven. In 2014 zal HTC niet één, maar meerdere smartphones uit gaan brengen. Dit zullen opvolgers worden van de HTC