Goedkope telefoon

We kennen Asus voornamelijk van de laptops en tablets maar Asus maakt ook telefoons. Het bedrijf komt nu met een nieuwe smartphone serie: de Zenfone serie. De Zenfone moet een reguliere Android telefoon worden en komt in 3 goedkope soorten met verschillende schermformaten van 4,5 en 6 inch. De Asus Zenfone 6 is het grootste toestel uit deze serie. De Zenfone 6 wordt naar verwachting in februari gelanceerd. Wanneer en of het toestel in Nederland wordt gelanceerd is nog niet duidelijk.

Afmetingen en scherm

De Zenfone 6 heeft afmetingen van 168,9 x 84,3 x 9,9 millimeter en weegt 200 gram. Het toestel heeft een 6-inch IPS scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en dus 244 pixels per inch. Het scherm kan tot 16 miljoen kleuren vertonen en beschikt over een aanraakgevoelige laag welke ook met normale pennen of potloden en handschoenen moet zijn te gebruiken. Het toestel krijgt een ZenUI mee, een door Asus zelf ontworpen strakke grafische schil en komt in de kleuren rood, wit, zwart en goud. De adviesprijs van dit toestel is 199 dollar, omgerekend 145 euro.

Specificaties

Qua specificaties lijkt de Zenfone 6 erg op de Zenfone 5. De processor in het toestel is net als in de 5 een 2,0 GHz Intel Atom Z2580 processor met 2 cores, een PowerVR SGX 544 MP2 videochip en 4 threads. Afhankelijk van de versie is het werkgeheugen 1GB of 2 GB. Het opslaggeheugen is 8 GB of 18GB en kan middels MicroSD worden uitgebreid. De niet-verwijderbare 3230-mAh accu voorziet het toestel van stroom. Smsjes kunnen worden verstuurd en ontvangen, daarnaast is er MMS ondersteuning. Er is een USB aansluiting aanwezig die kan worden gebruikt om het toestel op te laden of om data uit te wisselen met een laptop of pc. GPS is ingebouwd om exact te kunnen bepalen waar de gebruiker is. Connectiviteit komt in de vorm van 3G/HSPA, Wifi en Bluetooth 4.0. De spreektijd bedraagt 1000 minuten en de standbytijd 216 uur. Ook de Zenfone 6 draait op Android 4.3 Jellybean. Asus belooft echter een update naar Android 4.4 Kitkat. Net als bij de andere modellen uit de reeks kunnen ook in dit model twee Sim-kaarten worden geplaatst.