We kennen Asus voornamelijk van de laptops en tablets maar Asus maakt ook telefoons. Het bedrijf komt nu met een nieuwe smartphone serie: de Zenfone serie. De Zenfone moet een reguliere Android telefoon worden en komt in 3 goedkope soorten met verschillende schermformaten van 4,5 en 6 inch. De Asus Zenfone 5 is met een 5-inch beeldscherm het middelste toestel. Dit toestel beschikt over en snelle processor en is een prima mid-range telefoon. De Zenfone 5 wordt naar verwachting in februari gelanceerd. Wanneer en of het toestel in Nederland wordt gelanceerd is nog niet duidelijk.

Afmetingen en scherm

De Zenfone 5 heeft afmetingen van 148,2 x 72,8 x 10,3 millimeter en weegt 144 gram. Het toestel heeft een 5-inch IPS scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en dus 293 pixels per inch. Het scherm kan tot 16 miljoen kleuren vertonen en beschikt over een aanraakgevoelige laag welke ook met normale pennen of potloden en handschoenen moet zijn te gebruiken. Het toestel krijgt een ZenUI mee, een door Asus zelf ontworpen strakke grafische schil en komt in de kleuren rood, wit, zwart, blauw en goud. De adviesprijs van dit toestel is 149 dollar omgerekend 110 euro.

Specificaties

De processor in de Zenfone 5 is een Intel AtomZ2580, een 32-mm processor welke is gebaseerd op de x86-architecteur. Deze chip heeft op 2,0 Ghz twee processorkernen en wordt ondersteund door HyperThreading. De GPU is een PoweVR SGX 544 MP2 met een kloksnelheid van 533 MHz. De processor wordt gecombineerd met een werkgeheugen van 4GB, 8GB of 16GB. Het geheugen valt nog uit te breiden middels een MicroSD-kaart. De 2050-mAh accu voorziet het toestel van stroom. Smsjes kunnen worden verstuurd en ontvangen, daarnaast is er MMS ondersteuning. Er is een USB aansluiting aanwezig die kan worden gebruikt om het toestel op te laden of om data uit te wisselen met een laptop of pc. GPS is ingebouwd om exact te kunnen bepalen waar de gebruiker is. Connectiviteit komt in de vorm van dual-sim, 3G/HSPA, Wifi en Bluetooth 4.0. De spreektijd bedraagt 400 minuten en de standbytijd 216 uur. De Zenfone 5 draait op Android 4.3 Jellybean. Asus belooft echter een update naar Android 4.4 Kitkat.

Multimedia

De Asus ZenFone 5 beschikt over een 8,0 megapixel camera aan de achterkant met beeldstabilisatie en een f/2.0 lens. Aan de voorzijde is ook nog een 2.0 megapixel camera geïntegreerd waarmee men kan videobellen. Daarnaast is het toestel voorzien van een FM radio die alle gangbare zenders kan ontvangen. Ook beschikt het toestel van een voicerecorder.