Goedkope telefoon

We kennen Asus voornamelijk van de laptops en tablets maar Asus maakt ook telefoons. Het bedrijf komt nu met een nieuwe smartphone serie: de Zenfone serie. De Zenfone moet een reguliere Android telefoon worden en komt in 3 goedkope soorten met verschillende schermformaten van 4,5 en 6 inch. De Asus Zenfone 5 is met een 5-inch beeldscherm het middelste toestel. Dit toestel beschikt over en snelle processor en is een prima mid-range telefoon. De Zenfone 5 wordt naar verwachting in februari gelanceerd. Wanneer en of het toestel in Nederland wordt gelanceerd is nog niet duidelijk.

Afmetingen en scherm

De Zenfone 5 heeft afmetingen van 148,2 x 72,8 x 10,3 millimeter en weegt 144 gram. Het toestel heeft een 5-inch IPS scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en dus 293 pixels per inch. Het scherm kan tot 16 miljoen kleuren vertonen en beschikt over een aanraakgevoelige laag welke ook met normale pennen of potloden en handschoenen moet zijn te gebruiken. Het toestel krijgt een ZenUI mee, een door Asus zelf ontworpen strakke grafische schil en komt in de kleuren rood, wit, zwart, blauw en goud. De adviesprijs van dit toestel is 149 dollar omgerekend 110 euro.

Multimedia

De Asus ZenFone 5 beschikt over een 8,0 megapixel camera aan de achterkant met beeldstabilisatie en een f/2.0 lens. Aan de voorzijde is ook nog een 2.0 megapixel camera geïntegreerd waarmee men kan videobellen. Daarnaast is het toestel voorzien van een FM radio die alle gangbare zenders kan ontvangen. Ook beschikt het toestel van een voicerecorder.