Goedkope telefoon

We kennen Asus voornamelijk van de laptops en tablets maar Asus maakt ook telefoons. Het bedrijf komt nu met een nieuwe smartphone serie: de Zenfone serie. De Zenfone moet een reguliere Android telefoon worden en komt in 3 goedkope soorten met verschillende schermformaten van 4,5 en 6 inch. De Asus Zenfone 4 is het kleinste toestel uit deze serie. De Zenfone 4 wordt naar verwachting in februari gelanceerd. Wanneer en of het toestel in Nederland wordt gelanceerd is nog niet duidelijk.

Afmetingen en scherm

De Asus Zenfone 4 is het instapmodel van de Zenfone serie en heeft afmetingen van 124,4 x 61,4 x 11,2 millimeter en weegt 114 gram. Het toestel krijgt een ZenUI mee, een door Asus zelf ontworpen strakke grafische schil. De Zenfone 4 is een typische Full Touch Bar telefoon met zoals de naam al doet vermoeden: een 4-inch beeldscherm. Het scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels met dus zo’n 233 pixels per inch. Het scherm is prima en goed leesbaar. De Asus Zenfone 4 kan tot wel 16 miljoen kleuren vertonen. Het toestel komt in 5 kleuren: Geel, wit, rood, blauw en zwart. In Amerika zal het toestel voor 99 dollar worden verkocht, omgerekend is dat 72 euro.

Specificaties

De Asus ZenFone 4 heeft een 1,2 Ghz Intel Atom Z2520 processor met 1 GB RAM-geheugen. De opslagruimte in het toestel is 4GB en deze is uit te breiden met microSD tot maar liefst 64 GB. Het toestel ondersteunt 850,900, 1800 en 1900 Mhz netwerken. Dankzij UMTS en HSDPA kan men met het toestel razendsnel internetten. Ook wordt Wifi ondersteunt. Smsjes kunnen worden verstuurd en ontvangen, daarnaast is er MMS ondersteuning. Er is een USB aansluiting aanwezig die kan worden gebruikt om het toestel op te laden of om data uit te wisselen met een laptop of pc. GPS is ingebouwd om exact te kunnen bepalen waar de gebruiker is. De Accu heeft een capaciteit van 1170 mAh. In het toestel kunnen twee Micri-SIM kaarten worden gestopt. De Zenfone 4 draait op Android 4.3 Jellybean. Asus belooft echter een update naar Android 4.4 Kitkat.

Multimedia

De Zenfone 4 heeft een ingebouwde FM radio waarmee alle gangbare radiozenders zijn te ontvangen. Door de hoofdtelefoon aan te sluiten wordt deze als antenne gebruikt. Ook is het toestel voorzien van een voicerecorder waarmee opnamen kunnen worden gemaakt. Aan de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel camera voor het maken van foto’s of video’s. Aan de voorzijde beschikt het toestel ook nog over een tweede camera van 0,3 megapixel. De camera aan de voorzijde kan onder meer worden gebruikt voor videobellen.