Goedkope telefoon

Algemene informatie Apple

Apple Inc. is een Amerikaans gadget fabrikant. Op 1 april 1976 werd Apple Inc. opgericht onder de naam Apple Computer, Inc. De oprichters van het nu zo succesvolle bedrijf zijn Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Apple heeft haar hoofdvestiging in Cupertino, Californië. Het bedrijf kreeg veel faam met haar computers en in alle jaren door is het bedrijf zich blijven ontwikkelen en heeft het nooit gedacht iets niet te kunnen realiseren. Apple is vandaag de dag bekend van Macintosh, iMAc, iPhone, iPod, iPad, Apple TV, OS X en iOS. Apple Inc. is vandaag de dag één van de grootste spelers in de telecom sector. Overal waar je komt zie je wel iemand lopen met een Apple iPhone. Al jaren is dit een geliefd toestel. Dit komt voornamelijk door het strake design en de functionaliteit van de smartphone. Apple Inc. heeft over de hele wereld maar liefst 80.000 medewerkers in dienst en ze hebben vestigingen over de hele wereld.

Besturingssysteem

Apple Inc. maakt gebruik van een het eigen mobiele besturingssysteem iOS. Dit mobiele besturingssysteem is helemaal door Apple Inc. zelf ontwikkeld, op dit moment maken de meest recente iPhone modellen gebruik van iOS 7.Het mobiele besturingssysteem iOS zal telkens worden geüpdatet zodat de iPhone ten alle tijden goed en gebruiksvriendelijk werkt. De verwachting is dat er in het najaar van 2014 een nieuwe update komt van iOS. Het zal dan gaan om een update naar iOS 8.

Smartphones, telefoon en abonnementen

Apple Inc. heeft maar één smartphone en dat is de geliefde iPhone. De eerste iPhone kwam in 2007 op de markt en werd meteen één van de meest verkochte smartphones alle tijden. De jaren erna volgende er nog meer iPhone modellen en elk model werd wederom een succes. Dit in tegenstelling wat veel critici dachten want die dachten dat de iPhone een tijdelijke gadget was. In de loop van de jaren heeft Apple Inc. maar liefst acht iPhones op de markt gebracht. Apple Inc. heeft de volgende iPhone modellen allemaal op de markt gebracht tot dusver: iPhone 2G, 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C en 5S. Er komt geen eind aan en Apple Inc. zal ook nog lang niet stoppen met het ontwikkelen en produceren van de iPhone, want het is hun meest verkochte gadget. De oudere Apple modellen worden steeds goedkoper aangeboden! De iPhone modellen zijn dure smartphones en lang niet iedereen is in staat om een iPhone los te kopen. Het toestel kopen met een telefoon abonnement is dan ook de meest voorkomende manier om aan een gewild iPhone model te komen. De release datum van vrijwel alle iPhones is altijd in het najaar rond september, oktober. In het jaar 2013 was het voor de eerste keer dat Apple Inc. twee iPhones gelijktijdig presenteerde en uitbracht het ging om de succesvolle iPhone 5s en de kleurrijke iPhone 5c. Het is achteraf gezien geen verstandige keuze geweest om gelijktijdig twee iPhone modellen op de markt te brengen, want de iPhone 5s overklaste de iPhone 5c op alle fronten. Welke iPhone modellen we nog in de toekomst kunnen verwachten is nog onzeker omdat Apple Inc. hier niets over los laat. Wat wel duidelijk is tot de iPhone 5s is dat de hand van de grote man binnen Apple Inc. nog duidelijk te zien is en dat is natuurlijk de hand van Steve Jobs.